Biologische Breedbladige vogelmelk

De Breedbladige vogelmelk verrast elk voorjaar met prachtige groene, witte, tot zelfs zilverachtige bloemen. De compacte bloem bloeit al vroeg in de lente heel uitbundig. Op een zonnige plek komt hij het beste tot zijn recht. De bloemen van deze organische bloembollen zijn enorm geliefd bij insecten. Bovendien helpt u met de aankoop van biologische bloembollen mee aan een milieuvriendelijkere bloembollenteelt.

Biologische bloembollen zijn beter voor ons milieu. Bij de teelt hiervan wordt immers geen bestrijdingsmiddel en geen kunstmest gebruikt. Onkruid wordt mechanisch bestrijd, er worden minder bollen per hectare geplant en er wordt wisselteelt toegepast. Helaas is de biologische teelt wel arbeidsintensiever en zijn de bloembollen daardoor duurder. Samen met De Vlinderstichting moedigen we de aankoop en het planten van biologische bloembollen ondanks de hogere prijs enorm aan. Wie biologische bloembollen koopt moedigt de minst vervuilende en verspillende vorm van landbouw aan. Bovendien zijn insecten dol op deze vroege voorjaarsbloeiers.

Maximale hoogte 10-20 cm
Verpakkingseenheid 15
Plantkleur Wit
Plantmaanden Sep., Okt., Nov.
Bloeimaanden Maa., Apr.
Standplaats Halfschaduw, Zon
U plaatst een review over:Biologische Breedbladige vogelmelk