Biologische Krokus Jeanne D'Arc

Deze krokus komt u op vele plaatsen tegen. Hij bloeit rijk met prachtige opvallende oranje meeldraden. De krokus is uitstekend geschikt voor verwildering en kan ook prima in een pot worden geplant. De bloemen van deze organische bloembollen zijn enorm geliefd bij insecten. Bovendien helpt u met de aankoop van biologische bloembollen mee aan een milieuvriendelijkere bloembollenteelt.

Biologische bloembollen zijn beter voor ons milieu. Bij de teelt hiervan wordt immers geen bestrijdingsmiddel en geen kunstmest gebruikt. Onkruid wordt mechanisch bestrijd, er worden minder bollen per hectare geplant en er wordt wisselteelt toegepast. Helaas is de biologische teelt wel arbeidsintensiever en zijn de bloembollen daardoor duurder. Samen met De Vlinderstichting moedigen we de aankoop en het planten van biologische bloembollen ondanks de hogere prijs enorm aan. Wie biologische bloembollen koopt moedigt de minst vervuilende en verspillende vorm van landbouw aan. Bovendien zijn insecten dol op deze vroege voorjaarsbloeiers.

Maximale hoogte 10-40 cm
Verpakkingseenheid 15
Plantkleur Wit
Plantmaanden Sep., Okt., Nov., Dec.
Bloeimaanden Feb., Maa.
Standplaats Halfschaduw, Zon