Biologische Sterhyacint

Bijen en hommels zijn dol op deze voorjaarsbloeier. Met een prachtige felblauwe kleur fleurt hij al vroeg in het voorjaar de tuin op. Ideaal geschikt om te laten verwilderen, bijvoorbeeld onder de bomen. De knikkende en ster- tot klokvormige bloempjes worden op ieder bloemblaadje gemarkeerd door een donkerblauwe middennerf. Deze bloembollen zijn biologisch geteeld, u helpt met de aankoop van biologische bloembollen mee aan een milieuvriendelijkere bloembollenteelt.

Biologische bloembollen zijn beter voor ons milieu. Bij de teelt hiervan wordt immers geen bestrijdingsmiddel en geen kunstmest gebruikt. Onkruid wordt mechanisch bestrijd, er worden minder bollen per hectare geplant en er wordt wisselteelt toegepast. Helaas is de biologische teelt wel arbeidsintensiever en zijn de bloembollen daardoor duurder. Samen met De Vlinderstichting moedigen we de aankoop en het planten van biologische bloembollen ondanks de hogere prijs enorm aan. Wie biologische bloembollen koopt moedigt de minst vervuilende en verspillende vorm van landbouw aan. Bovendien zijn insecten dol op deze vroege voorjaarsbloeiers.

Maximale hoogte 10-40 cm
Verpakkingseenheid 15
Plantkleur Blauw
Plantmaanden Sep., Okt., Nov., Dec.
Bloeimaanden Maa., Apr.
Standplaats Halfschaduw, Zon
U plaatst een review over:Biologische Sterhyacint
Bekijk Ook...