Planten van hier
Prijs:€ 27,95

Aantal:  Kopen
Verlanglijst

Nederland bloeit! Dit kleurrijke boek bundelt kennis en inspiratie rondom onze inheemse flora, geschreven door bekende natuurorganisaties als NL Bloeit!, FLORON, Vlinderstichting en de universiteiten van Wageningen en Nijmegen. Planten van hier toont overtuigend de voordelen van een groen landschap: voor onszelf, de biodiversiteit en onze economie. Het beschrijft onze mooiste plantengemeenschappen en bijzondere initiatieven om de inheemse flora voor de toekomst te bewaren, zoals bloementuinen, kleurrijke bedrijfsterreinen en kruidenrijke bermen en dijken. Het boek geeft ook concrete voorbeelden en inspiratie voor lezers om hun eigen omgeving bloemrijker te maken.

• Boeiend en enthousiast pleidooi voor een gevarieerde groene leefomgeving
  • De mooiste voorbeelden van onze inheemse flora
  • Kennis- en inspiratiebron voor burgers en organisaties op het gebied van stad, natuur en landschap

Hoofdauteur Henny Ketelaar is oprichter van het bedrijf Bronnen – Centrum voor de verspreiding van oorspronkelijk inheemse houtige gewassen. Nu is hij bestuurslid van Stichting NL Bloeit! Eerder schreef hij Bomen en struiken van hier.

Boek
Auteur(s) Henny Ketelaar