De Bossen in België
Artikel Nr.: 3869151
Prijs:€ 39,95
Ledenprijs: € 35,95

Aantal:  Kopen
Verlanglijst     

Bijna 700.000 hectare van ons land is met bos bedekt: het vormt een buitengewone rijkdom en een uniek erfgoed! Het gevarieerde Belgische bos wordt sinds eeuwen geëxploiteerd. Het is een van de protagonisten van onze duurzame ontwikkeling en de spil van de hedendaagse maatschappijgebonden uitdagingen.

Het levert bouwmaterialen, brandhout, hout voor meubilair en voor de papierindustrie, maar het zuivert ook water en lucht, en slaat koolstof op. Het is het laatste bolwerk van de vrije natuur en huisvest en beschermt dier- en plantensoorten die typisch zijn voor het bos. Het lijkt of de onverstoorbare cycli van boom en bos, van zaadje tot oude populaties, van de invloed van de mens gespaard blijven, maar toch worden de bossen bedreigd. Globale veranderingen, invasieve soorten en problemen in de houtsector zijn stuk voor stuk een gevaar voor het voortbestaan van het Belgische bos. 

Aan de hand van een dertigtal bossen, geselecteerd als afspiegeling van het volledige Belgische bosbestand, gidst Olivier Baudry ons doorheen de grote vragen en thema's rond het bos: de cycli van het bos en de bomen, de situatie van de bossen in België, de belangrijkste boomsoorten, duurzaam bosbeheer, sporen uit het verleden, het werk van de mens, fauna en flora, bescherming van water en bodem en tot slot de verstandhouding met de landbouw. De uitzonderlijke foto's van Frédéric Demeuse tonen op schitterende wijze de pracht en poëzie van onze bossen.

Boek
Auteur(s) Olivier Baudry, Frédéric Demeuse
Pagina's 200
Uitgever Lannoo
Uitvoering Hardback
Taal Nederlands
Jaar van uitgifte 2014