Crossbill Guide Iceland

Artikel Nr.
1648038
Niet op voorraad
€34,19 Ledenprijs €30,78

Veel toeristen die hun vakantie doorbrengen in IJsland doen dat om de natuurpracht die het land biedt te aanschouwen. In vrijwel alles is het IJslandse landschap uniek, daardoor is het ook zo aantrekkelijk als bestemming. Het adembenemende landschap is bikkelhard en zelfs gevaarlijk. Daarom hou je je beter aan de gebaande paden. Het is onmogelijk om alle hoogtepunten te belichten maar de 23 uitgestippelde route bieden ruimschoots de gelegenheid om de meeste overweldigende natuurwonderen die het land kent uitgebreid te verkennen.

Ondanks de noordelijke ligging, de lange winters en korte zomers heeft IJsland een zeer gevarieerde flora en fauna. De warme golfstroom die relatief warm water vanuit het zuiden meestuwt maakt het ‘warmer’ dan je van een land op deze breedte zou verwachten. Het zeer rijke oceaanleven rond IJsland maakt het leven op en rond het land mogelijk. IJsland beschikt niet bepaald over een soortenrijkdom aan landzoogdieren. Weinig dieren zijn opgewassen tegen de harde onvergeeflijke en genadeloze IJslandse natuur. Dit betekent geenszins dat je van een kale reis zal terugkeren.

Hoewel er slechts ongeveer 75 soorten vogels in IJsland leven, is IJsland een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Dit vooral vanwege het grote aantal vogels dat gedurende grote delen van het jaar in IJsland verblijft. Er wordt zelfs wel eens gezegd dat de eerste kolonisten het eiland beter Vogelland dan wel IJsland hadden kunnen noemen. In de meren in het binnenland betreft het vooral veel soorten eenden, ganzen en zwanen. Langs de kust bouwen veel vogels die leven van de zee hun nest. IJsland kent de grootste vogelkliffen van Europa. Vanuit de lucht gezien ziet IJsland er voornamelijk kaal en onbegroeid uit. Ook bij nader toezien is het land niet echt welig begroeid. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat de eerste bewoners zowat alle bossen gekapt hebben voor brandhout en bouwmateriaal. Er zijn echter nog steeds veel plaatsnamen die er aan herinneren dat IJsland eens bebost was.

Meer informatie
ISBN 9789491648038
Auteur Dirk Hilbers & Dirk Hilbers
Taal Engels
Pagina's 224
Publicatiedatum 2015
Uitgever KNNV
Edition Paperback
Klantbeoordelingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Crossbill Guide Iceland