De man op de dijk

Bijna waren we hem kwijt in ons land: de grauwe kiekendief, een van de sierlijkste roofvogels ter wereld. Tot halverwege de vorige eeuw was het onze meest algemene roofvogel, maar in 1990 was hij nagenoeg verdwenen. Totdat iemand een nest ontdekte in een Groningse akker. Die ene vondst ontketende een beweging waar de Werkgroep Grauwe Kiekendief uit ontstond en wat leidde tot een internationaal netwerk aan samenwerking, bescherming en onderzoek. En de grauwe kiekendief broedt nog altijd in ons land. Wat is het geheim achter dit succes? Wie zijn deze bevlogen ‘vogelredders’ en wat weten we nu van de grauwe kiekendief? Dit boek vertelt het hele verhaal.

• Meeslepend relaas, neemt je mee op reis van Groningse akkers tot Wit-Rusland en Sahel
  • Hét verhaal over natuur en landbouw
  • Interviews met boeren, natuurbeschermers, vrijwilligers in Groningen, Friesland, Flevoland, Vlaanderen en Duitsland
  • Persoonlijke verhalen en dagboekfragmenten
  • Voor vogelaars, liefhebbers van natuur en menselijke verhalen
  • In samenwerking met Werkgroep Grauwe Kiekendief en Vogelbescherming Nederland.

Wil je meer weten over de inhoud van dit boek? Lees dan de uitvoerige boekbespreking op: www.natuurpunt.be/boekbesprekingen

Auteur Elvira Werkman
Taal Nederlands
Pagina's 340