De Schelde

Dit boek geeft een impressie van de Schelde. Het is niet de bedoeling van de auteurs om een wetenschappelijk werk te produceren of om volledigheid na te streven. De bedoeling is om de volledige rivier, van bron tot monding, in haar algemeenheid te situeren en een indicatie te geven van de culturele en natuurhistorische rijkdom van het Scheldegebied. Daarbij proberen we ook aan te geven hoe het landschap of specifieke activiteiten hun wortels vinden in het soms zeer verre verleden.

We hopen wel dat het een prikkel mag zijn voor de lezer om zelf op ontdekkingsreis te gaan langs de rivier en dat het mag bijdragen aan de bescherming van het patrimonium dat we nu nog rijk zijn, maar dat steeds meer onder druk staat.

Auteur Patrick Meire
Taal Engels
Pagina's 264
Publicatiedatum 2015