Op eigen kracht

De evolutie naar een groenere wereld zonder fossiele brandstoffen is veel meer dan een ideaal, het is een noodzaak, een evidentie. De mens zal zich in de nabije toekomst ànders verplaatsen en zal op een àndere manier energie opwekken. Kortom: de wereld, met Vlaanderen op kop, zal definitief bevrijd worden van gas, olie, steenkool en kenenergie. En toch zijn er krachten die deze evolutie afremmen. Zo wil ’s werelds machtigste man niet mee: Trump kiest voor het verleden, voor ‘oude' energie, voor economisch nationalisme, voor jobs en industrie boven klimaat. En hij is niet de enige die zich liever vastklampt aan een verouderd wereldbeeld, als antwoord op onzekerheid en onveiligheid. Is dit slechts een laatste stuiptrekking? Of wat moet er gebeuren opdat de nieuwe wereld op eigen kracht gaat varen?

Auteur Mathias Bienstman
Taal Nederlands
Pagina's 208
Publicatiedatum 2017