Strandvondsten

Strandvondsten is de ultieme gids voor de nieuwsgierige strandwandelaar. Aan de hand van foto’s van natuurfotograaf Misjel Decleer en teksten van zeekenner Hans De Blauwe verneem je alles over je vondsten tijdens een wandeling aan het Noordzeestrand. Je leert er de belangrijkste dieren en planten herkennen: krabben, schelpen, kwallen, vissen, mosdiertjes of wieren. Ook niet-levende strandvondsten krijgen een plaats: visnetten, turfresten, stenen, hout, plastics, beenderen, potscherven. Al die vondsten vertellen hun eigen verhaal. Ze laten je het leven in en om de zee ontdekken. Iedere ‘vondst’ wordt geïllustreerd met één of meerdere foto’s en toegelicht in een korte tkst. Daarnaast bevat het boek ook overzichtskaarten met de highlights langs de Belgische en Nederlandse kust. In een aantal kaderteksten wordt dieper ingegaan op de ecologische achtergrond van de vondsten.

Auteur Hans de Blauwe
Taal Nederlands
Pagina's 312
Publicatiedatum 2017