Veldgids korstmossen van duin, heide en stuifzand

De Veldgids korstmossen van duin, heide en stuifzand is een handzame gids die 65 soorten grondbewonende korstmossen uit de Nederlandse duinen, heide- en stuifzandgebieden behandelt. Het boekje omvat daarmee alle grotere en karakteristieke korstmossen uit deze milieus.

Grondbewonende korstmossen zijn een goede indicator voor de zuurgraad van de bodem. Voor elk soort is daarom een beschrijving van het milieu opgenomen. In de inleiding staat per biotoop, zoals kalkrijke duinen, kalkarme duinen, stuifzanden en heiden de te verwachten soorten. Naast grondbewonende soorten zijn in de veldgids de geslachten Cladonia en Peltigera volledig opgenomen, inclusief enkele soorten die in bossen op dood hout en boomschors voorkomen.

Auteur André Aptroot, Kok van Herk
Taal Nederlands
Pagina's 158
Publicatiedatum 2011