Wilde Zwijnen

Niet op voorraad

Hij heeft slagtanden, een borstelige vacht en gespleten hoeven. Maar hoeveel weten we nu eigenlijk van dit imposante zoogdier? Horen deze wroeters wel of niet thuis in de Nederlandse natuur? De discussie rond het wilde zwijn is al jaren sterk gepolariseerd. Voorstanders benadrukken de rol van het wilde zwijn in het ecosysteem en zijn culturele waarde. Tegenstanders wijzen op de landbouwschade, verkeersveiligheid en de overdracht van ziektes. Maar hoe groot zijn de risico's van zwijnen nu werkelijk en hoe effectief is het afschotbeleid?

Wilde zwijnen belicht objectief de positieve en negatieve kanten. Het boek verhaalt in begrijpelijke taal en wetenschappelijk onderbouwd over thema's als populatiedynamiek, ziekten en landbouw. Het verhaal wordt afgewisseld door interviews met personen die een bijzondere relatie hebben met het wilde zwijn, zoals een faunabeheerder, een zwijnenspotter en een jachtopziener.

Wilde Zwijnen is een toegankelijk boek voor een breed publiek en brengt de laatste stand van zaken helder in beeld.

Uitgave in samenwerking met de Zoogdiervereniging.

Auteur Jasja Dekker, Geert Groot Buinderink
Taal Nederlands
Pagina's 112
Publicatiedatum 2010