Zet de berm in bloei voor de bij!

Bloeiende en zoemende bermen: hoe krijgen we ze terug? ‘Zet de berm in bloei voor de bij!’ is een praktische handleiding voor iedereen die wilde bijen, hommels en de honingbij een handje wil helpen. Dit boek biedt volop inspiratie met informatie over het belang van bijen, het succesverhaal van een geslaagd bijenproject en nuttige tips om zelf aan de slag te gaan met bijenvriendelijk bermbeheer. ‘Zet de berm in bloei voor de bij’ stimuleert om zelf een ‘bijenproject’ te starten:

• Achtergrondinformatie over het belang van bijen (bijenfamilies, bloemen en bijen, achteruitgang)
  • Geslaagde voorbeelden van het vrijwilligersproject in Westerveld (organisatie, symposium en educatieve invulling)
  • Tips om een eigen bijenproject op te zetten (activiteiten, samenwerken met de gemeente, natuurlijk bermbeheer, bijen in eigen tuin)
  • Inclusief digitale werkmap met kanten-klare handleidingen
  • ‘Zet de berm in bloei voor de bij!’ is een rijke inspiratiebron voor actieve vrijwilligersgroepen, gemeenten, groenbeheerders, scholen en tuinliefhebbers.

Auteur IVN Westerveld
Taal Nederlands
Pagina's 112
Publicatiedatum 2018
Uitgever KNNV
Edition Paperback
U plaatst een review over:Zet de berm in bloei voor de bij!