Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn

Niet op voorraad

Wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter? In ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ maakt Frans de Waal de balans op. Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Kan een vogel raden wat een andere vogel weet? Voelen ratten empathie met hun vrienden? Niet zo lang geleden zou het antwoord op al deze vragen ‘Nee’ geweest zijn, maar nu zijn we er niet meer zo zeker van. Het zijn vragen die Frans de Waal al zijn hele carrière bezighouden. De laatste jaren heeft het onderzoek naar dierlijke intelligentie een grote vlucht genomen. Onderzoekers proberen zich steeds meer te verplaatsen in het standpunt van dieren en als je goed kijkt, blijken dieren een stuk slimmer te zijn dan we dachten. ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ is een fascinerend boek dat je op een werkelijk andere manier kijken naar wat dier en mens kunnen.

Auteur Frans de Waal
Taal Nederlands
Pagina's 336
Publicatiedatum 2017