De Nederlandse Meeuwengids

Altijd al moeite gehad met het determineren van meeuwen? Begrijpelijk, het is een lastige familie met de vele verschillende verenkleden. Met het verschijnen van deze gids zal het inzichtelijker worden welke meeuwen u in Nederland kunt verwachten en in welk kleed. De Nederlandse Meeuwengids is de eerste in zijn soort.

De 12 meest voorkomende meeuwen in Nederland worden in dit boek beschreven. Per kleed is er een korte en heldere beschrijving van de kenmerken ondersteund door prachtige foto’s. Om de gids gebruikersvriendelijk te maken hebben we gekozen voor een aantal vaste kenmerken die bij elk kleed terugkeren. Hierdoor kunt in een oogopslag bijvoorbeeld de pootkleur van een vogel vinden of de kenmerken van de vleugel.

Deze gids is bedoeld als eerste kennismaking met het determineren van meeuwen. De vele foto's en anatomische beschrijvingen op de voor- en achterflap, maken deze gids zeer gebruikersvriendelijk. Het determineren van meeuwen wordt hierdoor gemakkelijke

Auteur Natuurpunt
Taal Nederlands