Doornloze braam

Artikel Nr.
80181
Op voorraad
€6,99 Ledenprijs €6,29

Zoals de naam Doornloze Braam al zegt is hij populair omdat deze braamsoort geen doorns heeft waar u zich aan kunt bezeren. Hij houdt van een zonnige standplaats en heeft in augustus grote zoete bramen. Zet deze sterke soort in rulle grond en in een voldoende groot gat. Wilt u hem in een pot planten, zorg dan dat deze groot genoeg is. De stelregel is 2x de potmaat.

Plantinstructies
Dompel de pot in een emmer water, totdat deze is verzadigd. Maak een rond gat en gooi losse grond rondom de kluit. Breek de vaste wortelmassa uit de pot een beetje los. Dit bevordert de groei. Plant de bramenstruiken circa 1,25 meter uit elkaar. Wilt u een mooie fruithaag creëren? Plant deze planten dan in een rij. Plaats vervolgens palen met drie draden. De 1ste draad op 60 cm, de 2de draad op 110 cm en de 3de draad op 160 cm. Vervolgens bindt u de planten aan deze draden en u krijgt een mooie fruitwand om heerlijk van te smullen.

Verzorging
Snoei na de oogst de takken weg waar de vruchten aan hebben gezeten. Knip weg wat te veel is om overwoekering te voorkomen. Bramen dragen voornamelijk op de tweejarige scheuten, hou daar bij het snoeien rekening mee. Blijf de struik steeds verjongen door slechts enkele tweejarige takken te laten staan en nieuwe scheuten te laten komen. Zorg verder dat de grond voldoende humusrijk is.

Meer informatie
Latijnse naam Rubus fruticosus 'Chester Thornless'
Maximale hoogte 1,5 m
Potgrootte 2 liter
Plantkleur Wit
Bloeimaanden Mei
Plukmaanden Aug.
Standplaats Zon
Klantbeoordelingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Doornloze braam
Bekijk Ook...