Echte Salie - 4 pack

Artikel Nr.
804394
€15,96 Ledenprijs €14,36

Salie is de koningin onder de geneeskrachtige planten, maar tegenwoordig wordt het veel gebruikt in de keuken. Zowel bij vis- als vleesgerechten, mits met mate en met zo weinig mogelijk andere kruiden combineren. Kruidenazijn en kruidenolie vragen ook om salie. De combinatie met varkens- en kalfsvlees is eveneens zeer smakelijk. Tevens wordt het vaak gebruikt als mondspoelmiddel, omdat het kruid ontsmettend werkt (ontstoken tandvlees e.d.).

De uitbundige paarse bloei van deze is een aanwinst voor de tuin. Bovendien vormt de nectar een heerlijke delicatesse voor vlinders en insecten.

Deze plant leveren wij in een 11 cm pot. Het grote voordeel van een 11 cm pot is dat je binnen een jaar een mooie volgroeide plant hebt terwijl dat bij 9 cm potten vaak 2 jaar duurt.

Daarnaast zijn deze planten "On the way to PlanetProof". De potjes zijn gemaakt van gerecycled plastic, de trays waarin wij de planten bewaren worden weer gerecycled en de planten worden op een verantwoordelijke en groene manier geteeld. Meer informatie over onze planten en het PlanetProof keurmerk vind je hier.

Planten zijn een belangrijk onderdeel van een diervriendelijke tuin. Ze dragen bij aan een tuin waar tuindieren kunnen schuilen, eten, drinken en nestelen. Dit is niet alleen goed voor de tuindieren, maar ook nog eens leuk om te zien! Ook insecten zijn belangrijk in jouw tuin. Ze helpen bij de bestrijding van bladluis en bestuiven de bloemen, kruiden en fruitbomen. Je kunt de insecten in je tuin helpen door een insectenhuis op te hangen.

Onze planten zijn seizoensproducten en zijn helaas niet jaarrond beschikbaar. De planten worden tijdens het transport beschermd door een passende verpakking en een klein slokje water.

Meer informatie
Latijnse naam Salvia officinalis
Winterhard Ja
Meerjarig Ja
Maximale hoogte 70 cm
Pot formaat P11 (Ø 11cm)
Verpakkingseenheid 4
Planten per m2 8
Plantkleur Lila
Positie in tuin Voor, Midden
Grondsoort Alle grondsoorten
Plantmaanden Jaarrond
Bloeimaanden Jun., Jul., Aug.
Standplaats Halfschaduw, Zon
Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen

De bundel bevat:

  • Echte Salie 4 keer Echte Salie
Bekijk Ook...