Handboek Ecologisch Tuinieren
Artikel Nr.: 1612890
Prijs:€ 38,50
Ledenprijs: € 34,65

Aantal:  Kopen
Verlanglijst     

De nieuwste uitgave van het ‘Handboek ecologisch tuinieren’, hét moestuinboek bij uitstek, is nu verkrijgbaar.

Het boek verscheen voor het eerst in 1988 en sindsdien zijn er al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht. Het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ is ontwikkeld, gekneed en herkneed gedurende meer dan drie decennia en dat op basis van de jarenlange ervaringen van tientallen overtuigde en kritische ecologische tuiniers. Alleen al het zeskoppige leescomité van deze nieuwste uitgave telde samen 225 jaar moestuinpraktijk.

Moestuinbijbel
Het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ is niet zomaar een ‘tuinrecepten’-boek, maar het levert je een visie en verschaft inzicht in – en achtergrond bij – het leven dat zich in je moestuin afspeelt. In de eerste acht hoofdstukken van dit boek leer je alles over de basisprincipes van ecologisch tuinieren. In de volgende delen komen talloze teelten, rassen en variëteiten ter sprake.

Grondig herwerkt
Voor deze nieuwste uitgave werden alle hoofdstukken nagekeken en aangepast aan de nieuwste ervaringen en inzichten. Vooral het hoofdstuk ‘Bemesting’ werd op basis van nieuwe gegevens en van de nieuwe normen van het Mest Actie Plan grondig herwerkt. Ook het deel over ‘Ziekten en plagen’ werd geactualiseerd én er werd op een rijtje gezet wat wel of niet beschikbaar is aan hulpmiddelen voor de moestuinier. 

 

 
Boek
Auteur(s) Geert Gommers & Frank Petit-Jean
Pagina's 700
Uitgever VELT
Tags: boek,