Heggenmus pakket

Artikel Nr.
G-11105-93404-94502-93838
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
4-seizoenen strooivoer met meelwormen 2,5 kg
€7,99 Ledenprijs €7,19
Voedertafel
€20,99 Ledenprijs €18,89
Beschermkooi Maxi zwart
€32,99 Ledenprijs €29,69
Waterschaal Vesi groen
€15,99 Ledenprijs €14,39

Heb je een heggenmus in je tuin en wil je deze graag helpen? Of zou je graag je tuin aantrekkelijk willen maken voor de heggenmus? Dit pakket is speciaal samengesteld voor deze vogel. De producten zijn speciaal voor de heggenmus geselecteerd. Je kiest zelf de producten die je wilt bestellen.

Herkenning

De heggenmus is onopvallend bruingrijs, de rugtekening lijkt veel op die van de huismus. Maar hij is te herkennen aan zijn blauwgrijze kop en borst en zijn spitse snavel. Hij is vaak op de grond te vinden, waar hij zoekt naar voedsel.

Leefgebied

Ze leven op plekken die struiken en heggen hebben. Dit kan bij bossen, houtwallen, tuinen, parken en kleinschalige landbouwgebieden zijn. We zien ze voornamelijk in tuinen in steden en dorpen.

Nestkast

Een heggenmus zal nooit in een nestkast gaan broeden; dat doen ze zoals de naam al aangeeft in een haag (of struik).

Voedsel

Het foerageergedrag van de heggenmus is vergelijkbaar met dat van de roodborst. Ze zoeken tussen strooisel lagen, planten of gebladerte op de grond naar hun voedsel. Ze vinden daar insecten, spinnetjes en andere kleine diertjes. Tevens eten ze in herfst en winter kleine zaden. Grondvoer is dus prima geschikt voor de heggenmus.

Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen
Bekijk Ook...