Uniek in de wereld - circulair kippenvoer van Kipster

Nieuw in de Natuurpunt Winkel is het duurzame circulaire kippenvoer van Kipster! Kipster heeft naam gemaakt als de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld. De oprichters van Kipster hebben dit duurzame model gedurende 4 jaar ontwikkeld. De belangrijkste waarde is respect voor leven. Welzijn en gezondheid van dier en mens staan voorop. In 2017 opende Kipster "de stal van de toekomst".

Kipster circulair kippenvoer

Behoeftes van de kip
Kippen zijn van nature bosvogels. Ze houden niet van open vlaktes en al helemaal niet van regen. Bij het ontwerp van de boerderij heeft Kipster de behoeftes en instincten van de kip centraal gesteld. Kipster heeft daarom een natuurlijke bosrijke omgeving nagebootst met veel afwisseling, daglicht en verse buitenlucht binnen. Er is voldoende uitloop rond de boerderij.

Kipster en duurzaamheid
Bij Kipster is er rekening gehouden met alle aspecten van duurzaamheid. Of het nu gaat om milieu, volksgezondheid, energie of diervriendelijker produceren, bij Kipster is voor al deze terreinen volop aandacht. Zo produceert Kipster bijvoorbeeld, als eerste van de wereld, CO2-neutrale eieren.

Kipster

Nieuw - Duurzaam circulair kippenvoer van Kipster
Als onderdeel van het duurzame model van Kipster hebben zij een circulair kippenvoer geproduceerd, gemaakt van voedsel dat anders zou worden verspild in de reststroom van grote bakkerijen. Denk aan gebroken crackers, haverdoppen en overschotten uit bakkerijen. Wist je dat tot wel 80% van het graan dat we verbouwen voor diervoeding is? Kipster hoeft geen granen op het land te zetten, omdat het circulaire kippenvoer van reststromen is gemaakt. In theorie kunnen we de akkers teruggeven aan de weidevogels. Dat is beter voor de planeet, beter voor de mensen en beter voor de dieren.

Aan het ontwikkelen van het Kipster kippenvoer is een langdurig proces vooraf gegaan. Het mixen van de juiste resten tot een voedzaam en veilig kippenvoer is verre van eenvoudig en daardoor ook een wereldprimeur. Het voer is zorgvuldig samengesteld door voedingsdeskundigen en bestaat uit 95% restanten en 5% vitamines en mineralen. De CO2-voetafdruk van een kilo Kipster voer is 50% kleiner in vergelijking tot ander standaardvoer. De kippen bij Kipster worden ook gevoerd met dit circulaire voer! Zo werken de kippen van Kipster al scharrelend mee aan de strijd tegen voedselverspilling.

Kipster circulair kippenvoer

Start met kippenvoer van Kipster
Laat je kippen even wennen als je start met kippenvoer van Kipster. Wij adviseren om langzaam over te schakelen. Bouw het aandeel van je huidige kippenvoer geleidelijk af terwijl je het aandeel kippenvoer van Kipster opbouwt. Zo helpen ook jij en je kippen mee aan de strijd tegen voedselverspilling! Door je kippen te voeren met dit circulaire voer zullen je kippen dezelfde heerlijke eitjes leggen als de CO2-neutrale eitjes van Kipster.

Met dit duurzame Kipster kippenvoer geven we de kippen weer de oorspronkelijke taak terug in de keten zoals deze ooit was, namelijk al scharrelend over een erf terwijl ze etensresten van mensen bij elkaar sprokkelen.