Kite APC Stabilized 12x30

Artikel Nr.
95122
Op voorraad
€1.000,00 Ledenprijs €900,00
Apple Pay

Deze verrekijker heeft een langere levertijd.

Kite Optics winnaar van de BBR awards 2021!

Met de 10x30 en 12x30 APC brengt KITE u de laatste nieuwe technologie in optische stabilisatie.
Er bestonden reeds gestabiliseerde verrekijkers, maar de gelijkenissen stoppen daar.

Het grote verschil bevindt zich in de gecorrigeerde hoek. Tot op vandaag konden de meeste verrekijkers slechts een maximale vibratie corrigeren met een hoek van 0.5° tot 1°. Dit komt overeen met 0.8 meter tot 1.7 meter op een observatie-afstand van 100 meter. Trilling uit de hand, observatie op een winderige dag, uw ademhaling na een stukje wandelen zal al snel zorgen voor vibratie en beweging die groter is dan deze waarden. De KITE APC gestabiliseerde verrekijker is uitgerust met een nieuwe technologie. Deze is in staat vibratie te corrigeren met een hoek van 3°, met andere woorden 5.3 meter op een observatie-afstand van 100 meter of 53 meter op een afstand van 1000 meter. Dit garandeert niet enkel stabiel beeld uit een trillende hand, maar zelfs uit een rijdend voertuig of een boot in ruwe zee.

Dit zeer compact en licht toestel is ook uitgerust met intelligente functies. De elektronica wordt gevoed door 2 AA batterijen die overal verkrijgbaar zijn en zorgt voor een autonomie van 36 uur. Zodat geen seconde van deze 36 uur verloren gaat werd dit instrument uitgerust met bewegingsensoren die het toestel in een slaap modus brengen wanneer u niet observeert. De APC (Angle Power Control) functie detecteert de positie van de verrekijker. Is het toestel verticaal, zoals wanneer het om uw nek hangt of op een tafel staat, dan gaat het in slaap modus. Vanaf het moment het toestel opnieuw naar een meer horizontale positie komt, wanneer u gaat observeren, komt de elektronica meteen weer in werking. Geen gedoe met de aan-uit knop of onverwachte lege batterij. Een timer zorgt er overigens voor dat het toestel sowieso na 90 minuten volledig uitschakelt, ongeacht of het toestel in actieve modus of in slaap modus was. Er is ook een indicator die u vertelt wanneer de batterij bijna leeg is.

De APC STABILIZED verrekijker is ergonomisch gevormd en biedt een 4 cm lang scherpstelwiel dat zich zeer gemakkelijk kan laten bedienen door 3 vingers. Hoewel de APC STABILIZED er niet alledaags uit ziet, is deze net zo handig in gebruik als gelijk welke andere verrekijker.

De essentie van het toestel bevindt zich uiteraard bij zijn vibratie onderdrukkende capaciteit. Op optisch niveau kunnen we dit toestel gelijkstellen met de prestaties van de KITE PETREL 32mm. Maar bij de meest geringe vorm van instabiliteit, hetzij afkomstig van uw eigen handen, uw ademhaling, wind, etc. zal dit instrument de best verrekijkers ter wereld ver achter zich laten en u laten genieten van een beeld met details onzichtbaar voor elke gewone verrekijker. Probeer het en geloof het!

 • Interpupillaire afstand: 74-54 mm
 • Max. breedte opengevouwen: 133 mm
 • Min. Breedte toegevouwen: 113 mm
 • Schemergetal: 19
 • Waterdicht: IPX 6
 • Gasgevuld: Nee
 • Functionele temperatuur: -10°C / 50°C
 • Licht transmissie: 84%
 • Stabilisatie correctie hoek: 3°
 • Batterijduur: 36 uur
 • Angle power control: Ja
 • Slaap timer: Ja, 90 minuten
 • Lage batterij indicator: Ja
 • Batterijen (niet inbegrepen): 2x AA
 • Inclusief draagriem, tas en beschermkap voor oculairen
Meer informatie
Objectiefdiameter 30 mm
Vergroting 12x
Pupiluittrede 2,5 mm
Oogafstand 17 mm
Close focus 2,6 m
Gezichtsveld op 1.000 meter 91 m
Beeldhoek 5,2°
Schemergetal 19
Dioptrie compensatie (min-max) +/- 3
Drukwaterdicht ja
Garantie 30 jaar
Gewicht 620 gram
Hoogte 165 mm
Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen
Bekijk Ook...