Koolmees pakket

Artikel Nr.
G-11061-10253-31075-35026-35112-90598-93809
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Hi-energy no mess 1,5 liter (840 gr)
€5,99 Ledenprijs €5,39
Pindakaas voor tuinvogels original
€2,99 Ledenprijs €2,69
  • Koop 5+ voor € 2,69 en bespaar 10%
London Zaadsilo
€19,99 Ledenprijs €17,99
Pindakaaspothouder Dublin
€6,99 Ledenprijs €6,29
Beschermkooi Dublin
€9,99 Ledenprijs €8,99
Nestkast houtbeton 32 mm groen
€27,99 Ledenprijs €25,19
Waterschaal met tuinvogels - Elwin van der Kolk
€17,99 Ledenprijs €16,19

Heb je een koolmees in je tuin en wil je deze graag helpen? Of zou je graag je tuin aantrekkelijk willen maken voor de koolmees? Dit pakket is speciaal samengesteld voor deze vogel. De producten zijn speciaal voor de koolmees geselecteerd. Je kiest zelf de producten die je wilt bestellen.

Herkenning

De koolmees heeft een gele buik en borst met een zwarte middenstreep, de kop is glanzend zwart met grote witten wangen. De rug is mosgroen met een blauwgrijze vleugel met witte vleugelstreep. Bij mannetjes is de zwarte middenstreep op de buik en borst breder dan bij vrouwtjes.

Leefgebied

Koolmezen komen overal in Nederland voor, maar niet in grote open gebieden zonder bomen en struikgewas. Ze broeden in bosrijke gebieden, maar zijn ook aanwezig in kleine bosjes, parken en tuinen.

Nestkast

Voor koolmezen kan het beste worden gekozen voor een nestkast met een 32 mm invlieg opening. Koolmezen zijn vrij algemeen en komen in bijna elke tuin voor. Maar ook balkon zijn geschikt voor een nestkast voor de koolmees. Een koolmees kan namelijk bij een behoorlijke hoogte nog tot broeden komen. Dus ook een balkon hoger in een appartementencomplex kan dus prima werken. Koolmezen (en veel kleinere vogelsoorten) hebben vaak tot 2 legsel in een seizoen, enkele nestkasten kan dus resulteren in meer successen. Deze nestkasten kunnen aan bomen, muren, schuttingen en gevels gehangen worden. Bij voldoende voedselaanbod kunnen mezen erg dicht bij elkaar broeden, dan verdragen ze elkaar namelijk makkelijker.

In de natuurlijke strijd tegen de welbekende eikenprocessierups worden koolmezen (in Nederland) ook massaal ingezet. Ze weten de rupsen namelijk in toenemende mate weten te vinden, ondanks de brandharen.

Voedsel

Koolmezen vinden hun voedsel zowel op de grond als in struiken en bomen. Ze eten veelal insecten, zoals ook de eikenprocessierups. Maar ze eten ook graag zaden en noten. Met wintervoer zijn ze niet kieskeurig; zonnepitten, pinda’s en vetvoer zijn zeer in trek bij de koolmezen.

Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen
Bekijk Ook...