Bushcraft
Artikel Nr.: 2335499
Prijs:€ 24,99
Ledenprijs: € 22,49

Aantal:  Kopen
Verlanglijst     

Altijd al eens in de natuur willen slapen in een zelfgemaakte shelter? Wil je leren hoe je vuur kunt maken zonder aansteker of lucifers? Zin om samen een maal bijeen te zoeken in het bos en klaar te maken op een houtvuur? Zelf een houten lepel te kerven met een zakmes? Bushcraft is een verzamelnaam voor vaardigheden die nodig zijn om in de natuur te vertoeven. Een bushcrafter wil graag in de natuur zijn en het verblijf er zo aangenaam mogelijk maken.

Auteur Mike De Roover is een bushcrafter avant la lettre. Van kindsbeen af was hij al gefascineerd door de natuur. Als zestienjarige was hij vooral terug te vinden aan een meer, vijver, rivier of kanaal, waar hij al vissend dagen en nachten doorbracht. Tegenwoordig trekt hij met zo weinig mogelijk materiaal zo diep mogelijk de natuur in. Hij slaapt nooit in een tent, want niets is mooier dan wakker worden met een bladerdak boven je. Met zijn outdoorbedrijfje Rewilding organiseert hij cursussen bushcraft, wildplukken, survival en teambuilding, waarbij natuurbeleving centraal staat. Omdat niet iedereen een cursus kan volgen heeft Mike al zijn kennis op papier gezet. Bushcraft is een heerlijk toegankelijk boek, vrolijk geïllustreerd door Sarah Devos (auteur van Het bosboek), waarmee je de natuur in kunt trekken en creatief kunt zijn met wat de omgeving je biedt. Outdoorbeleving met respect voor de natuur: bestaat er iets (ont)spannenders?

  • Actieve natuurbeleving is populair
  • Toegankelijk boek voor de hele familie
  • Mike: ‘Ik doe al mijn hele leven aan bushcraft, al ken ik de term nog maar een vijftal jaar. Het is een mix van al mijn passies’
  • Met medewerking van Natuurpunt: boek wordt voorgesteld op het grote bushcraftweekend van 5-7 oktober 2018
Boek
Auteur(s) Mike De Roover
ISBN 9789022335499
Pagina's 192
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands