Natuur in de uitverkoop?

Artikel Nr.
9789050114820
Op voorraad
Special Price €18,35 Prijs €22,95 Ledenprijs €18,35

'Natuur in de uitverkoop?' biedt een kritische beschouwing over de verbondenheid van natuur en economie, twee broers in een huis (oikos). Broers die elkaar soms de koppen lijken in de slaan, Kain en Abel, maar die elkaar ook geen moment kunnen missen. Het boek maakt duidelijk dat deze verbondenheid niet vrijblijvend is, maar noodzakelijk, en zo ook de samenwerking tussen ecologen en economen. Hiernaast bevat het zes beschouwingen die een brede waaier aan onderwerpen presenteren.

Ieder hoofdstuk is geschreven door een student samen met een gerenommeerde vakgenoot. Is Natura 2000 een zegen of een ramp voor de Europese lidstaten? Wat schort er aan het huidige stelsel van natuurcompensatie in ons land? Is er toekomst voor een duurzame landbouw, duurzaam voor de ondernemer maar ook duurzaam voor natuur en landschap?

Groene havens komen uitvoerig aan bod en de vraag wordt gesteld wat een korenbloem in de huidige tijd kost. Het boek sluit af met een hoofdstuk over de economische betekenis van waterplanten, in een waterrijk land als het onze een belangrijk thema.

Meer informatie
ISBN 9789050114820
Auteur Joop Schaminée, John Janssen
Taal Nederlands
Pagina's 160
Publicatiedatum 2013
Uitgever KNNV
Uitvoering Paperback
Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen