Sloten

Artikel Nr.
0115094
Op voorraad
Speciale prijs €14,99 Prijs €32,95 Ledenprijs €14,99

Nederland is rijk aan sloten. Samen zijn ze maar liefst 300.000 kilometer lang. De sloten zijn onmisbaar voor de aan- en afvoer van water en vormen een geliefd onderdeel van ons karakteristieke polderlandschap. Allerlei natuurlijke processen spelen zich af in deze door de mens aangelegde wateren en ze herbergen ook nog eens tal van interessante planten en dieren. Toch zijn sloten altijd onderbelicht geweest in onderzoek en beleid. Je leest zelden iets over sloten en de meeste mensen weten er weinig van.

Dit boek brengt daar verandering in. Het vertelt het verrassende verhaal van sloten en hun geschiedenis, hun rol in het Nederlandse landschap en de fysische, chemische en biologische processen die erin plaatsvinden. Ook beschrijft het de interactie tussen sloten en mensen: beleving en recreatie, degradatie en herstelmaatregelen, monitoring en beoordeling, en de toekomst van de Nederlandse sloten.

Een belangrijke informatiebron voor (water) beheerders, beleidsmakers en studenten. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en schetsen. De auteurs zijn allen werkzaam als aquatisch of ecologisch onderzoeker: aan de Wageningen Universiteit, de Universiteit Utrecht en Alterra. In samenwerking met STOWA.

Meer informatie
ISBN 9789050115094
Prijs € 32,95
Auteur Edwin THM Peeters e.a.
Taal Nederlands
Pagina's 160
Publicatiedatum 2014
Uitgever KNNV
Edition Hardcover
Klantbeoordelingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sloten