Stappen naar een ecologische tuin

Artikel Nr.
0662278
Niet op voorraad
€39,00 Ledenprijs €35,10

Een praktisch én een mooi boek dat de lezer stap voor stap begeleidt bij de aanleg en het beheer van een ecologische tuin. De auteurs vertrokken telkens vanuit de vraag: Hoe doe ik het?

Het boek neemt niet de tuin-en landbouwcultuur als uitgangspunt, maar de natuurlijke processen. Dat wil niet zeggen dat een ecologische tuin een wildernis is. Wie inzicht heeft in natuurlijke processen, weet wat hij kan verwachten en hoe hij ermee om moet gaan. De auteurs leggen uit hoe je bijv. een bloemenakker, een bloemenborder of een speelbosje aanlegt, welke planten je kunt kiezen en hoe je deze beplantingen beheert. De lezer leest ook telkens hoeveel werk en hoeveel groenafval een beplanting oplevert. Op die manier kan hij voorspellen of hij een bepaalde beplanting aankan of niet.

Zelfs wie nog nooit in de tuin heeft gewerkt, kan met 'Stappen naar een ecologische tuin' aan de slag. Je moet er wel van overtuigd zijn dat je ecologisch wilt werken. Uiteraard vinden ook gevorderde tuiniers heel wat informatie in dit standaardwerk. Tegelijkertijd is het een mooi boek, met veel aandacht voor inspirerende foto's.

Meer informatie
ISBN 9789080662278
Auteur Jan van Arkel
Taal Nederlands
Pagina's 288
Publicatiedatum 2008
Uitgever Clun Groen
Uitvoering Hardcover
Klantbeoordelingen
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Stappen naar een ecologische tuin
Bekijk Ook...