Vink pakket

Artikel Nr.
G-13028-93404-94502-93839
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Premium voedertafelmix 4 liter (2,6 kg)
€8,99 Ledenprijs €8,09
Voedertafel
€20,99 Ledenprijs €18,89
Beschermkooi Maxi zwart
€32,99 Ledenprijs €29,69
Waterschaal Vesi blauw
€15,99 Ledenprijs €14,39

Heb je een vink in je tuin en wil je deze graag helpen? Of zou je graag je tuin aantrekkelijk willen maken voor de vink? Dit pakket is speciaal samengesteld voor deze vogel. De producten zijn speciaal voor de vink geselecteerd. Je kiest zelf de producten die je wilt bestellen.

Herkenning

Vinken hebben een kegelvormige snavel en kleuren. Mannetjes hebben een blauwgrijze pet en oranjerode borst en wangen. Vrouwtjes zijn minder opvallen en worden wel eens voor een huismus aangezien. Het meest opvallende van de vink zijn de twee witte vleugelstrepen.

Leefgebied

De vink zien we vooral in groenrijke gebieden, waar hij beschut kan broeden en eten kan vinden. We zien het bijvoorbeeld in bossen, parken en tuinen.

Nestkast

Vinken broeden niet in nestkasten maar in dicht struikgewas. Ook coniferen doen het goed.

Voedsel

Vinken foerageren over het algemeen op de grond, ze vinden daar veelal zaden. In de winter zijn vinken vaak in groepjes te vinden langs wegen en paden, al dan niet in combinatie met kepen. Beukenlanen genieten dan voorkeur, omdat ze verzot zijn op beukennootjes. Ook de voederplek zal bezocht worden, daar eten ze dan vaak de gemorste restjes op. Een enkele keer gaan ze op een voedersilo zitten, ook op een voederplank is dat mogelijk, maar meer kans is succes met een grondvoedertafel. Vinken eten dus bij voorkeur zaden, dat kunnen dan allerlei zaden zijn.

Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen
Bekijk Ook...