Vogelpakketten

NIEUW

Wil je graag meer vogels in je tuin of wil je de vogels in jouw tuin helpen? Wij hebben voor de meest voorkomende tuinvogels speciale vogelpakketten samengesteld. Met zo’n pakket koop je alles wat de vogels in jouw tuin nodig hebben. Kies je favoriete vogel of kies de vogels die je nu al in je tuin voorbij ziet komen!

Wil je meer vogels en andere tuindieren in jouw tuin zien? Dan is het belangrijk dat deze zo natuurlijk mogelijk is ingericht, dit geldt ook voor balkons of andere locaties. Dat kan uiteraard met groen en beplanting, maar ook door verschillende nestkasten, voedsel en water aan te bieden. Bij Natuurpunt wordt altijd gesproken over de 3 V’s. Deze gelden voor vogels, maar eigenlijk voor alle tuindieren.

  • Voedsel
  • Veiligheid
  • Voortplanting

Als een vogel baddert, poetst of eet is deze kwetsbaar voor sperwers, katten en andere roofdieren. Als de plek niet veilig is, dan blijft hij dus weg. Voldoende struikbegroeiing in de directe nabijheid is dan van belang. Let er bij nestkasten op dat deze niet worden geplaatst met de opening naar westen tot zuidwesten, omdat daar de meeste slagregen vandaan komt. De voorkeur heeft dus het noorden tot zuidoosten. Als er veel beschutting is, kan er minder regen door de invliegopening naar binnen komen. Dan kan worden afgeweken van deze richtingen.

Filteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.