Wilde Marjolein - 4 pack

Artikel Nr.
804654
€15,96 Ledenprijs €14,36

Wilde marjolein, ook wel Oregano genoemd, heeft een uitgesproken smaak, die zelfs iets naar het pikante neigt. Hij bloeit rose-wit en geeft een vrolijk beeld in de kruidentuin.

De kruiden groeien het beste op een lichte grond, rijk aan humus en voedingsstoffen. Verse mest wordt afgeraden. Dit tast de aroma van de plant aan. De plant bevat etherische olie. Het gehalte is in de vroege ochtenduren of laat in de middag het hoogst. Het kruid kan twee maal per jaar worden geoogst. De eerste keer kort voor of tijdens de bloei en de tweede keer in september. De planten worden tussen de 40 en 60 cm hoog.

Marjolein is af te raden tijdens de zwangerschap.

Deze plant leveren wij in een 11 cm pot. Het grote voordeel van een 11 cm pot is dat je binnen een jaar een mooie volgroeide plant hebt terwijl dat bij 9 cm potten vaak 2 jaar duurt.

Daarnaast zijn deze planten "On the way to PlanetProof". De potjes zijn gemaakt van gerecycled plastic, de trays waarin wij de planten bewaren worden weer gerecycled en de planten worden op een verantwoordelijke en groene manier geteeld. Meer informatie over onze planten en het PlanetProof keurmerk vind je hier.

Planten zijn een belangrijk onderdeel van een diervriendelijke tuin. Ze dragen bij aan een tuin waar tuindieren kunnen schuilen, eten, drinken en nestelen. Dit is niet alleen goed voor de tuindieren, maar ook nog eens leuk om te zien! Ook insecten zijn belangrijk in jouw tuin. Ze helpen bij de bestrijding van bladluis en bestuiven de bloemen, kruiden en fruitbomen. Je kunt de insecten in je tuin helpen door een insectenhuis op te hangen.

Onze planten zijn seizoensproducten en zijn helaas niet jaarrond beschikbaar. De planten worden tijdens het transport beschermd door een passende verpakking en een klein slokje water.

Meer informatie
Latijnse naam Organum vulgare
Winterhard Ja
Meerjarig Ja
Maximale hoogte 45-50 cm
Pot formaat P11 (Ø 11cm)
Verpakkingseenheid 4
Planten per m2 7
Plantkleur Lila, Paars
Positie in tuin Voor, Midden
Grondsoort Alle grondsoorten
Plantmaanden Jaarrond
Bloeimaanden Jul., Aug., Sep.
Standplaats Zon
Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen

De bundel bevat:

  • Wilde Marjolein 4 keer Wilde Marjolein
Bekijk Ook...