Zeiss Conquest Gavia 85 telescoop incl 30-60x oculair

Artikel Nr.
964350120
Op voorraad
€2.290,00 Ledenprijs €2.061,00

Zeiss heeft een prachtige telescoop op de markt gebracht. Voor vogelaars en de leden van Natuurpunt een prachtige aanwinst. 

De nieuwe Zeiss Conquest Gavia 85 spotting scope met de 45 graden inkijk is speciaal ontwikkeld om aan de hoogste eisen van vogelaars en natuurliefhebbers te voldoen. Het compacte design en lage gewicht maken deze telescoop, met het grote 85 mm lens diameter, ideaal, dankzij de hoge optische prestaties en helderheid. De 60x vergroting en de brede beeldveld zorgen voor een probleemloze identificatie van je object, zelfs op grote afstand. Aldus Dr. Gerold Dobler, Product manager bij Carl Zeiss Sport Optics GmbH. Met de korte dichtbij scherpstelling (close focus) , die uniek is in zijn klasse, wordt het observeren van kleine (zang)vogels en bijvoorbeeld vlinders een unieke ervaring.

Met de Zeiss Conquest Gavia 85 krijg je een high performance telescoop. De universele statief basis maakt het gemakkelijk de telescoop te koppelen op Manfrotto statieven. De brede scherpstelring op de body maakt snel focussen mogelijk. Verder zal de telescoop zo spoedig mogelijk worden uitgebreid met digiscoping accessoires om op of aan het oculair te koppelen.

Test

Rob Kempers, Vogelbescherming Nederland, heeft de Europese introductie van de Zeiss telescoop bijgewoond op de UK Birdfair. Zijn mening over deze nieuwe topper van Zeiss: ‘De Zeiss Conquest Gavia 85 is een mooie aanvulling en zeker aan te bevelen. Hij ziet er heel degelijk uit, typisch ‘Deutsche gründlichkeit’. De scherpstelling is heel nauwkeurig en (wellicht bijna ietsje te) snel. Het scherpstelwiel is groot en goed gebouwd in de body. Wat te denken van de close focus van 3.3 meter, dat is toch mooi! Hij heeft een degelijke body bekleding waardoor je wellicht helemaal geen paraattas meer nodig hebt. De universele statiefvoet die rechtstreeks aansluit op Manfrotto is ook erg handig. Het beeld geeft nauwelijks enige vertekening, de rand onscherpte is zeer acceptabel. De adapters voor iscoping en enkele adapters voor fotografen met systeemcamera’s zijn een mooie aanvulling en zien er degelijk uit. De prijzen van deze accessoires zijn zeker niet te hoog.

Meer informatie
Objectiefdiameter 85 mm
Vergroting 30-60x
Pupiluittrede 2,8 - 1,4 mm
Oogafstand 16,7 - 15,5 mm
Close focus 3,3 m
Gezichtsveld op 1.000 meter 33 - 23 m
Beeldhoek 1,9 - 1,3 graden
Kleurcorrectie lens nee
Field flattener lens nee
Drukwaterdicht ja
Digiscoping ja
Statiefaansluiting 3/8"
Kantelbaar nee
Garantie 10 jaar
Gewicht 1700 gram
Lengte 100 mm
Breedte 107 mm
Hoogte 369 mm
Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen
Bekijk Ook...