September, de maand van de spin!

In september komen spinnen onze huizen in. Buiten wordt het kouder en natter en ook spinnen zullen dan liever in een lekker warm huis verblijven. Veel mensen zijn echt niet blij met deze nieuwe gasten, en daarom staat september ook wel bekend als spinnenmaand.

Spinnen als vriend
Het is begrijpelijk dat mensen liever geen spinnen in huis hebben, maar toch spelen zij een belangrijke rol in het ecosysteem. Elke spin vangt bijvoorbeeld elk jaar tot wel duizenden muggen en vliegen. Dus als je minder last hebt van muggen dan heb je dat misschien wel aan de spin te danken. Daarnaast zijn spinnen weer een lekkere hap voor vogels of hagedissen. Spinnen zijn hierdoor een belangrijk deel van de voedselketen.

Diervriendelijk spinnen verwijderen
De angst voor spinnen is een van de meest voorkomende angsten. Hierdoor eindigen spinnen vaak onder een schoen of in een stofzuiger. Dit is juist erg jammer omdat spinnen dus zo belangrijk zijn voor de natuur, en nuttig voor de mens. Toch is het begrijpelijk dat sommige mensen het liefst zo ver mogelijk weg blijven van een spin. Kijk daarom naar de onderstaande insectenvanger, zodat je deze ongewenste gast diervriendelijk, en op een afstandje, het huis uit kan zetten.

Spinnenvanger Natuurpunt Winkel Spinnenvanger Natuurpunt Winkel

Spinnenvanger