Nieuwsartikelen

Pimpelmees

Natuur ontdekken begint in je eigen tuin. De oppervlakte aan tuinen in Vlaanderen is immers veel groter dan de oppervlakte aan beschermd natuurgebied. Door de natuur in je tuin te helpen, kan je al een groot verschil maken.

Op deze pagina vind je een aantal interessante artikelen over vogels, egels, eekhoorns, insecten en andere tuinbewoners. In deze artikelen lees je tips & tricks om ook van jouw tuin of balkon een paradijs voor de tuindieren te maken!


Diervriendelijke planten

 Informatie over onze diervriendelijke planten

 Planten zijn een belangrijk onderdeel van jouw diervriendelijke tuin. Vogels, egels, eekhoorns, insecten en andere tuindieren   gebruiken je tuin voor Voedsel, Veiligheid en Voortplanting.

 Lees meer »
 
 
 
 
 

terug naar boven


Beginnen met vogels voeren Natuurpunt Winkel

 Beginnen met vogels voeren

 Als je nog nooit vogels hebt gevoerd, kan het brede aanbod aan beschikbare voedersystemen en voer overweldigend zijn.   Welk type voer is het juiste? Wanneer en hoe kan ik het beste voeren? Om het je gemakkelijker te maken om met deze   prachtige activiteit te starten, hebben we drie beginnersvriendelijke pakketten samengesteld waarmee je op ieder moment   van het jaar direct aan de slag kunt. Met deze pakketten zal het niet lang duren voordat je mees, mus en groenling welkom   mag heten op jouw nieuwe vogelvoederplek.

 Lees meer »
 
 
 

terug naar boven


September spinnenmand - spinnenvanger

 September is spinnenmaand

 In september komen spinnen onze huizen binnen. Buiten wordt het kouder en natter en ook spinnen willen dan liever in een   lekker warm huis verblijven. Velen zijn vaak niet blij met deze nieuwe gasten en daarom staat september ook wel bekend als   spinnenmaand. In dit artikel lees je meer over de rol van de spin en hoe je ze op een diervriendelijke manier weer buiten in de   vrije natuur kunt zetten.

 Lees meer »
 
 
 

terug naar boven


Biologische bloembollen

 Biologische bloembollen

 Met bloembollen kun je in het voorjaar je tuin prachtig zien opbloeien in een zee van mooie bloemen! En hoe eerder men de   bollen plant, hoe eerder ze bloeien en hoe eerder je er plezier aan kan beleven. Het is echter wel belangrijk dat bloembollen   biologisch geteeld zijn. Natuurpunt heeft daarom een ruim en vernieuwd assortiment biologische bloembollen.

 Lees meer »
 
 
 

terug naar boven


Egel - Natuurpunt Winkel

 Help de egel

 Het gaat niet goed met de egel in Vlaanderen. In de afgelopen tien jaar is het aantal egels maar liefst gehalveerd. Hoe kan dit?   Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze raken uitgehongerd, worden vergiftigd of overreden. De egel is al meer   dan tien jaar het meest gemelde verkeersslachtoffer. Ze hebben onze hulp dus hard nodig! Lees hier wat jij allemaal kunt   doen voor de egels.

 Lees meer »
 
 
 

terug naar boven


Nestkasten - Natuurpunt Winkel

 Alle informatie over nestkasten

 Vogels zoeken je tuin op voor veiligheid, voedsel en een plek om te broeden. Een nestkastje mag daarom niet ontbreken in   een vogelvriendelijke tuin. Maar waarom is het ophangen van een nestkastje belangrijk? En wat voor nestkast moet je kiezen?   Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken.

 Lees meer »
 
 
 

terug naar boven