Zadenmixen voor tuinvogels - Natuurpunt Winkel Zadenmixen voor tuinvogels - Natuurpunt Winkel

Leer meer over onze zelfgemaakte zadenmixen

Het vogelvoer in de Natuurpunt Winkel is van de hoogste kwaliteit, iets waar we ongelooflijk trots op zijn! Leer meer over onze zelfgemaakte zadenmixen en de individuele ingrediënten die we gebruiken bij de productie. Al onze zadenmixen zijn samengesteld in samenwerking met Vivara, specialist op het gebied van producten voor een diervriendelijke tuin.

Wij gaan bij de productie van onze zadenmixen altijd uit van de individuele eisen van verschillende vogelsoorten. Onze zadenmengsels bevatten daarom bijzonder hoge gehaltes aan vetten, eiwitten, oliën, koolhydraten, mineralen en vitaminen.

Zadenmixen voor tuinvogels - Natuurpunt WinkelZadenmixen voor tuinvogels - Natuurpunt Winkel

Wat zijn de voordelen van hoogwaardig vogelvoer?

Goedkope voedermixen bevatten vaak vulstoffen. Deze ingrediënten worden niet alleen slecht gegeten door vogels, ze bieden ook weinig voedingsstoffen. Daarom liggen grote porties van het goedkope voer vaak op de grond of worden ze pas opgegeten als de rest van het voer is opgegeten. Hoogwaardige voedermixen vermijden deze goedkope vulstoffen en bieden jouw tuinvogels in plaats daarvan uitsluitend kwaliteitsingrediënten met een zeer hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten, oliën en vetten.

Bovendien adviseren we om kwalitatief hoogwaardig vogelvoer aan te bieden, omdat het zorgt voor meer veiligheid voor jouw gevederde vrienden. Goedkope voedermixen lopen het risico invasieve plantensoorten te bevatten, zoals het gevaarlijke allergieverwekkende onkruid Ambrosia. Onze zadenmengsels worden in eigen beheer en onder strikte voorwaarden vervaardigd.

Het is vrij van Ambrosia. Dit onkruid komt namelijk veel voor in vogelzaad. Het vogelzaad dat je bij ons koopt, heeft een compleet reinigingsproces doorlopen om het voer schoon te maken. Door het verschillende gewicht van de zaden is het mogelijk om de Ambrosia zaden eruit te filteren. Dit stelt ons in staat ervoor te zorgen dat het voedsel dat we produceren, volledig geschikt en veilig is om te voeren aan jouw tuinvogels!

Premium zadenmixen voor vogels


Welke ingrediënten zitten in onze zadenmixen?

Voor onze tuinvogels mag alleen het allerbeste voer beschikbaar zijn. In samenwerking met Vivara hebben wij ons gespecialiseerd in de productie van onze eigen voermengsels. We selecteren enkel ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Zodat jouw tuinvogels alleen het best mogelijke, en vooral het veiligste, voer krijgen.

Vogelvoer gepelde zonnebloempitten - Natuurpunt Winkel zadenmixen Vogelvoer gepelde zonnebloempitten - Natuurpunt Winkel zadenmixen

Gepelde zonnebloempitten

Gepelde zonnebloempitten vormen een olierijke en dus calorierijke energiebron voor jouw tuinvogels. We hebben de schillen al verwijderd, zodat jouw voederhuisje schoon en vrij van schillen en onkruid blijft. Voor jonge vogels vind je in ons assortiment ook gehakte zonnebloempitten zonder schil.

Vogelvoer zwarte zonnebloempitten - Natuurpunt Winkel zadenmixen Vogelvoer zwarte zonnebloempitten - Natuurpunt Winkel zadenmixen

Zwarte zonnebloempitten

We gebruiken zwarte zonnebloempitten omdat deze een hoog oliegehalte hebben en daardoor energieker zijn voor je gevederde vrienden. Een ander voordeel is dat vogels ze veel gemakkelijker kunnen pellen.

Vogelvoer havermout - Natuurpunt Winkel zadenmixen Vogelvoer havermout - Natuurpunt Winkel zadenmixen

Havermout

Door de zachte textuur van havervlokken is dit ingrediënt erg populair bij spreeuwen, roodborstjes, merels en lijsters. Haver is het graan dat het rijkst is aan olie en daarom bijzonder voedzaam voor jouw tuinvogels.

Vogelvoer gedroogde meelwormen - Natuurpunt Winkel zadenmixen Vogelvoer gedroogde meelwormen - Natuurpunt Winkel zadenmixen

Gedroogde meelwormen

Eiwitten zijn erg belangrijk, vooral tijdens het broedseizoen. Meelwormen hebben een eiwitgehalte van 50%. Door ze te drogen gaan ze langer mee.

Vogelvoer rozijnen - Natuurpunt Winkel zadenmixen Vogelvoer rozijnen - Natuurpunt Winkel zadenmixen

Rozijnen

Liefhebbers van zachtvoer vinden sultanarozijnen in onze voedermixen. Roodborstjes, spreeuwen, merels en lijsters zijn er gek op.

Vogelvoer gebroken rode maïs - Natuurpunt Winkel zadenmixen Vogelvoer gebroken rode maïs - Natuurpunt Winkel zadenmixen

Gebroken (rode) maïs

In veel van onze zadenmixen vind je gebroken rode maïs. Het is een van de meest gegeten granen en bevat aanzienlijk meer calorieën dan tarwe. Rode maïs bevat zelfs meer calorieën dan gele maïs. Daarom gebruiken we juist dit ingrediënt in sommige voermengsels.

Vogelvoer pinda's - Natuurpunt Winkel zadenmixen Vogelvoer pinda's - Natuurpunt Winkel zadenmixen

Pinda's

Onze kwaliteitspinda's hebben een ronde, volle vorm. Dit wijst op rijpe noten met een hoog oliegehalte. Ze bevatten de ideale hoeveelheid energie en eiwitten.

Nyjerzaad zadenmixen - Natuurpunt Winkel Nyjerzaad zadenmixen - Natuurpunt Winkel

Nyjerzaad

Het fijne, olierijke nyjerzaad is afkomstig van de ramtilplant en is vooral geliefd bij putters en sijzen.


Zadenmixen voor tuinvogels - Natuurpunt Winkel Zadenmixen voor tuinvogels - Natuurpunt Winkel

Welk voer moet ik kiezen?

Over het algemeen geldt: hoe meer variatie aan vogelvoer je aanbiedt, hoe meer soorten je zult aantrekken. Maar als je een specifieke soort wilt aantrekken, kunnen wij je helpen! Op iedere productpagina van onze zadenmixen, vind je informatie welke vogels dat specifieke voer prefereren.

Zo kan je de grote bonte specht aantrekken door hele pinda's aan te bieden. En zul je wellicht groenlingen mogen verwelkomen door zwarte zonnebloempitten aan te bieden. De kool- en pimpelmezen zijn van de meeste zadenmixen fan.

Maar vergeet niet dat vogels kiezen voor het voedsel dat hen de beste energiebron biedt, dus hoe meer calorieën en eiwitten, hoe beter!


Bijpassende voedersystemen

Bied vogelvoer altijd aan in een daarvoor geschikt vogelvoederhuis. Zo bied je vogelpindakaas aan in een pindakaaspothouder. En kun je een zadenmix aanbieden in een van onze zadensilo's of houten voederhuisjes.

De voedersilo's in de Natuurpunt Winkel zijn van de hoogste kwaliteit en ergonomisch ontworpen voor vogels. Zo hebben ze bijvoorbeeld een ronde zitring zodat vogels altijd goed voor de voederopening kunnen zitten. Voedersilo's zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten waardoor er altijd iets bij jouw tuin of balkon past.