Kite APC Stabilized 16x42

Artikel Nr.
95124
Op voorraad
€1.200,00 Ledenprijs €1.080,00
Apple Pay

Deze verrekijker heeft een langere levertijd.

De Kite APC 42 Stabilized verrekijker is winnaar van de 'European Product Design Awards 2021' in de categorie 'Outdoor and Exercise Equipment/Outdoors, Trekking and Camping'!

Stabilisatie zoals nooit eerder gezien
De innovatieve APC 42 herdefinieert uw ervaring in natuurobservatie. Net zo licht en net zo helder als een conventionele 42 mm verrekijker met dakkant prisma, maar dan stabiel. En niet het soort stabiliteit dat je misschien al eerder hebt ervaren, maar een geheel nieuw niveau van stabiliteit. Observeer in de sterkste wind, observeer zo lang als je wilt. Zie details alsof je naar een film kijkt. Begin met kijken terwijl je nog steeds buiten adem bent van die lange wandeling, en geniet van de hoogste vergrotingen zonder de minste trilling in het beeld. Maar het allerbelangrijkste… Laat je verrassen door de dingen die je ziet, die met de beste standaard verrekijker onzichtbaar zijn.

De gestabiliseerde verrekijker is uitgerust met het KITE APC systeem (Angle Power Control). Zonder dat je de aan-uit schakelaar hoeft te bedienen, zal dit systeem ervoor zorgen dat de elektronica in slaapmodus wordt gebracht wanneer de verrekijker zich in een rust positie bevindt (om de nek), om automatisch terug te activeren wanneer je opnieuw begint te observeren. Dit resulteert in een enorme besparing van de batterij en draagt bij aan het gebruikscomfort.

120 uur batterijduur met APC-Energiebesparing
De APC 42 verrekijker heeft 2 batterij compartimenten. Elk compartiment biedt plaats aan 2 standaard AA-batterijen. Het ene compartiment bevat 2 functionele AA-batterijen die 60 uur meegaan. Het ander compartiment bevat 2 reserve AA-batterijen. Wissel na de eerste 60 uur gewoon de batterijen om en ga verder voor nog eens 60 uur. Intelligente functies zoals het KITE APC-systeem (Angle Power Control) zullen de stabiliserende elektronica in slaapstand brengen als het instrument in rustpositie is (hangend aan de nek) en automatisch de unit activeren als je weer begint te observeren. Dit resulteert in een enorme toename van de levensduur van de batterij en het gebruikscomfort. Ongeacht de positie (rust of actief) het instrument zal na 90 minuten automatisch uitschakelen om energie te besparen.

2° Correctiehoek
Het stabiliserend vermogen van de APC 42 gaat verder dan het onderdrukken van beeldvibratie veroorzaakt door wind of handtrillingen. Zijn stabilisatiecapaciteit is 2 tot 3x groter dan die van andere consumentenverrekijkers met stabilisatoren. De gestabiliseerde APC verrekijker heeft een stabilisatie capaciteit van militaire niveau, wat een stabiel zicht mogelijk maakt vanaf rijdende voertuigen, boten, vliegtuigen en andere zeer onstabiele platforms.

Waterdicht en gasgevuld
De APC 42 is volledig waterdicht. Het optische systeem en de elektronica zijn afgedicht om te resulteren in een IPX 7 waterdichtheid. Hij kan elke regenbui aan en kan zelfs maximaal 30 minuten tot 1 meter diepte worden ondergedompeld. Het systeem is gevuld met stikstofgas om inwendige damp te voorkomen.

 • Vergrotingsfactor: 16x
 • Objectieflens diameter: 42 mm
 • Interpupillaire afstand: 74-54 mm
 • Max. breedte opengevouwen: 128 mm
 • Min. breedte toegevouwen: 128 mm
 • Schemergetal: 25.9
 • Waterdicht: IPX7
 • Gasgevuld: Ja
 • Functionele temperatuur: -20°C / 55°C
 • Stabilisatie correctie hoek: 2°
 • Batterijduur: 120 uur (inclusief gebruik van de interne reservebatterij)
 • Angle power control (APC): Ja
 • Slaap timer: Ja, 90 minuten
 • Lage batterij indicator: Ja
 • Batterijen (niet inbegrepen): 2x AA (+2x AA reservebatterij)
 • Inclusief draagriem, tas en beschermkap voor oculairen
Meer informatie
Objectiefdiameter 42 mm
Pupiluittrede 2,62 mm
Oogafstand 14 mm
Close focus 4 m
Gezichtsveld op 1.000 meter 68 m
Beeldhoek 3,9°
Schemergetal 25.9
Dioptrie compensatie (min-max) +/- 3
Drukwaterdicht ja
Garantie 30 jaar
Gewicht 735 gram
Hoogte 184 mm
Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen
Bekijk Ook...