Veldgids Paddenstoelen III

Artikel Nr.
9789050117951
Niet op voorraad
€32,95 Ledenprijs €29,65

Bij paddenstoelen denk je in de eerste plaats aan bossen. Maar paddenstoelen komen bijna overal voor. De zeereep van de kustduinen is opvallend rijk aan soorten, die vaak heel specifiek voor dit milieu zijn en niet in de gangbare paddenstoelengidsen zijn opgenomen.

Veldgids paddenstoelen III – paddenstoelen van de zeereep bevat sleutels, beschrijvingen en kleurenfoto’s van 160 soorten en is gericht op herkenning in het veld. Waar nodig zijn ook microscopische kenmerken opgenomen. De soortbeschrijvingen behandelen de kenmerken van de soort, achtergrondinformatie, ecologie en verspreiding, voor de hand liggende verwisselingen en informatie over verdere literatuurstudie. In de inleidende hoofdstukken wordt aandacht besteed aan de habitattypen witte en grijze duinen.

Door deze veldgids wordt een onbekende paddenstoelenbiotoop voor iedereen ontsloten. - meer dan 160 soorten - determinatiesleutels - veldkenmerken Machiel E. Noordeloos heeft al ruim 50 jaar een passie voor paddenstoelen: als wetenschapper heeft hij zijn sporen verdiend in de mycologie en hij deelt zijn kennis graag met anderen. Hij speelt een leidende rol in de Nederlandse Mycologische Vereniging.

Meer informatie
ISBN 9789050117951
Auteur Machiel E. Noordeloos
Taal Nederlands
Pagina's 240
Publicatiedatum Oktober 2020
Uitgever KNNV Uitgeverij
Uitvoering Hardcover
Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen
Bekijk Ook...