Vogeltaal

Artikel Nr.
5717836
Op voorraad
€24,99 Ledenprijs €22,49
Apple Pay

Achter de fluitconcerten van vogels gaan fascinerende vragen schuil. Hoe leren zangvogels liedjes? Waarom produceren vogels hun geluiden op een compleet andere manier dan mensen? Hoe zetten ze zang in om hun territorium te verdedigen? Waarom beïnvloedt het repertoire van een mannetje zijn paringssucces?

En dan is geluid nog maar één van de vele manieren waarop vogels communiceren. Vogels verleiden elkaar met oogverblindende veren of zwaaien agressief met hun vleugels om indringers weg te jagen. Ze misleiden andere soorten met een ‘vals alarm’-roep of vertonen indrukwekkende groepsdansen. Daarnaast is recent ontdekt dat geur voor veel vogels een stuk belangrijker is dan gedacht.

Vogeltaal duikt in de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de communicatie van vogels. Het laat zien hoe vogels in allerlei situaties met elkaar in contact staan, en geeft daarmee een inkijkje in hun intelligentie. Ook beschrijft dit rijk geïllustreerde boek hoe vogels hun communicatie aanpassen in een veranderende wereld met steeds meer menselijke invloeden en omgevingsruis.

Met een voorwoord van Camilla Dreef

Meer informatie
ISBN 9789085717836
Auteur Barbara Ballentine, Jeremy Hyman
Taal Nederlands
Pagina's 192
Publicatiedatum mei 2022
Uitgever New Scientist
Uitvoering Paperback
Klantbeoordelingen Klik hier om reviews te lezen
Bekijk Ook...