Werelddierendag Natuurpunt Winkel Werelddierendag Natuurpunt Winkel

Werelddierendag 2023

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Dit jaar is het thema "Great or small, we love them all!". Van vogels en eekhoorns tot insecten en vleermuizen, elk dier is kostbaar en moet worden beschermd. We houden van alle dieren, hoe groot of klein ze ook zijn. Én we waarderen jou voor de bijdrage die je levert aan natuur- en dierenbescherming.

Om je te bedanken voor je steun, geven we je speciale kortingen rond Werelddierendag, waarmee je tot €30 kunt besparen. 

Van 29 september t/m 4 oktober 2023 geniet je van de onderstaande kortingen om je tuindieren te steunen.

 

  • Bij een bestelwaarde vanaf €50 ontvang je €5 korting
  • Bij een bestelwaarde vanaf €100 ontvang je €15 korting
  • Bij een bestelwaarde vanaf €150 ontvang je €30 korting

Let op: de korting wordt automatisch verrekend in het winkelwagentje. Je hoeft dus geen kortingscode in te voeren.

Onze missie voor Werelddierendag

Wij houden van alle dieren, groot of klein, kleurrijk of onopvallend, we houden van ze allemaal en waarderen ze allemaal net zoveel. Wij willen vooral de aandacht vestigen op onze lokale tuindieren en de bedreigingen waarmee zij te maken hebben. Want onze tuindieren hebben onze steun hard nodig!

Op Werelddierendag trekken we allemaal samen op! Wij kunnen en moeten allemaal ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat onze unieke biodiversiteit behouden blijft en dat nog vele generaties deze prachtige wereld in al haar glorie kunnen ervaren. Wij laten je zien hoe je de verschillende dieren in je tuin of balkon kunt helpen en waarom jouw hulp zo belangrijk is! 


Grote bonte specht - Werelddierendag Natuurpunt Winkel Grote bonte specht - Werelddierendag Natuurpunt Winkel

Genieten van een tuin of balkon vol leven en vogels

Vogels zijn het bewijs dat het goed gaat met je tuin. Van voederen tot het wachten tot de kleintjes het nest verlaten. Vogels zorgen voor een waar festijn in je tuin. En na een paar kleine ingrepen ben je al zeker van gekwetter.

Vogels zoeken je tuin of balkon op voor voedsel, veiligheid en een plek om te broeden. En dat kan je ze bieden. Zelfs in de kleinste tuin kan je de perfecte gastheer of gastvrouw worden. In het najaar en de winter gaan ze druk op zoek naar voedsel om hun lichaam op temperatuur te houden. Tijdens koude nachten kunnen kleinere vogels wel 10-20% van hun lichaamsgewicht verliezen. De juiste voeding is daarom van levensbelang voor een vogel! 

Help jij de vogels in jouw tuin of balkon?


De acrobatische capriolen van eekhoorns

Wie houdt er niet van om eekhoorns op een acrobatische manier van tak naar tak te zien springen, ons te verbazen met hun waaghalzerij en een glimlach op ons gezicht te toveren? Hoewel de eekhoorn nog niet bedreigd is, vormt het gedrag van de mens een steeds grotere bedreiging, evenals de slechte kwaliteit van bos.

Je kunt voederhuisjes ophangen en eekhoorns verwennen met voedzame lekkernijen. Dit is vooral nuttig in de winter, want bij slecht weer is het voor eekhoorns moeilijker om voedsel te vinden en zij die zo actief zijn hebben natuurlijk veel energie nodig.

Eekhoorn - Werelddierendag Natuurpunt Winkel Eekhoorn - Werelddierendag Natuurpunt Winkel

De acrobaat in je tuin


Hulp voor de egel

Onze stekelige vrienden hebben het momenteel bijzonder moeilijk. Het aantal egels is namelijk in de afgelopen 10 jaar maar liefst met de helft afgenomen. Dit heeft uiteenlopende oorzaken. Gelukkig kun jij de egel helpen!

Richt jouw tuin egelvriendelijk in. Puur natuur is het sleutelwoord hier. Zorg voor een natuurlijke schuilplaats van bladeren, dood hout en kreupelhout. Het belangrijkste is dat de egel zijn ideale winterverblijf vindt. Om voedselgebrek te voorkomen, kun je extra voedsel en vers water aanbieden. Zo heeft de egel genoeg wintervoorraad om zijn winterslaap door te komen.

Maak een egelpoortje

Creëer een egelsnelweg, zodat egel zich gemakkelijk en veilig tussen verschillende tuinen kunnen verplaatsen zonder de straat op te moeten. Voorzie daarvoor een of meerdere egelpoortjes (egelwegels). Dit kan je eenvoudig doen door op niveau van de grond een opening van 15 x 15 cm in of onder de afsluiting te maken. Als je samenwerkt met je buren, kan je zelfs een ganse Egelstraat maken!

Egel - Werelddierendag Natuurpunt Winkel Egel - Werelddierendag Natuurpunt Winkel

Help onze stekelige vriend


Een hart voor insecten

Laat het krioelen van het leven in je tuin. Insecten zijn een plezier om naar te kijken en een feest voor andere dieren in je tuin. Bovendien zijn insectvriendelijke tuinen gemakkelijker in onderhoud. De natuur doet het zware werk wel zelf. Echter, het gaat slecht met veel vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere kleine dieren die erg belangrijk zijn voor onze natuur. Er zijn maar liefst 78% minder insecten dan 30 jaar geleden, zo lees je in dit Natuurbericht.

Insecten kunnen onze hulp dus goed gebruiken. Richt jouw tuin of balkon insectvriendelijk in. Dit kun je doen door verschillende planten, zaden en biologische bloembollen te plaatsen. Je voorziet ze hiermee van voedsel. Daarnaast mag een insectenhotel niet ontbreken in een insectvriendelijk tuin! 

Insecten - Werelddierendag Natuurpunt Winkel Insecten - Werelddierendag Natuurpunt Winkel

Help jij de insecten?


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al ons laatste nieuws en leuke acties? Schrijf je dan in voor de Natuurpunt Winkel nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in »